Dan žalosti na Kosovu zbog ubistva policajca

Predsednica Kosova Vjosa Osmani proglasila je ponedeljak danom nacionalne žalosti na Kosovu u znak pošte ubijenom policajcu Afrimu Bunjaku.

„Predsednica Republike Kosovo Vjosa Osmani, je u skladu sa ustavnim ovlašćenjima, odlučila da ponedeljak, 25. septembar 2023. godine, bude proglašen nacionalnim danom žalosti u čast policajca Afrima Bunjakua, ubijenog na severu Kosova“, navodi se u saopštenju dostavljenom medijima iz njenog kabineta.

Podsetimo, u napadu koji se dogodio juče oko tri sata ujutru na policiju Kosova u blizini sela Banjska, ubijen je jedan, a povređena dva pripadnika kosovske policije. U razmeni vatre sa napadačima je kasnije povređen još jedan kosovski policajac.

Policija Kosova je zvanično objavila da su ubijena tri napadača, uhapšen dvojica napadača i da su uhapšene četiri osobe osumnjičene kao podrška napadačima kod kojih su pronađene radio veze, kao i velike količine oružja, municije i razne opreme. Svima je određen pritvor u trajanju od 48 sati.

Međunarodna zajednica je pozvala na hitnu obustavu sukoba i pozvala Prištinu i Beograd da se bez odlaganja posvete preventivnoj diplomatiji i dijalogu.

Izvor :
Kim