Dafina Gedža Bunjaku nova ministarka u Vladi Kosova

Dafina Gedža Bunjaku biće nova ministarka zdravlja Kosova. To je na konfrenciji za medije danas saopštio Arben Vitia, nakon što je  zvanično podneo ostavku na dužnost ministra zdravlja, kako bi, kako je kazao, otpočeo kampanju za predstojeće lokalne izbore zakazane za 17. oktobar, na kojima je kandidat za gradonačelnika Prištine.  

Ko je Dafina Gedža Bunjaku?

Dafina Gedža Bunjaku trenutno je zamenica ministra zdravlja. Rođena je u Đakovici. Diplomirala na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Prištini, nastavila je postdiplomske studije iz oblasti upravljanja zdravljem – zajednički program Univerziteta u Prištini i Univerziteta u Beču, Austrija.

Specijalista je epidemiologije i radila je u Nacionalnom institutu za javno zdravlje na Odeljenju za epidemiologiju. Takođe je bila deo tima Instituta za javno zdravlje za pripremnu fazu i fazu upravljanja za kovid-19.

Bunjaku je koordinatorka za Kosovo u ECDC-u (Evropski centar za prevenciju i kontrolu bolesti), za izveštavanje i saradnju u nekoliko oblasti. Radila je na Programu porodične medicine koji su razvili i podržali Svetska zdravstvena organizacija i Kraljevski koledž lekara opšte prakse, UK.

Izvor :
Medija centar Čaglavica