Cvetko Veljković ubuduće kao samostalni poslanik u Skupštni Kosova

Cvetko Veljković koji je ispred Građanske inicijative Sloboda, pravda i opstanak ušao u Skupštinu, napustio je ovu inicijativu i ubuduće će u parlamentu nastupati kao samostalni poslanik.

Ovu informaciju je za Kim potvrdio Nenad Rašić, koji je na listi SPO na parlamentarnim izborima bio kandidat za premijera.

Koji su razlozi za odluku da Cvetko Veljković odluči da nastupa kao samostalni poslanik još uvek nisu jasni, ali kako je sinoć objavio portal Kosovo onlajn, Veljković je izjavio da će u kosovskom parlamentu zastupati „interese Srba sa KiM“, te da će slediti „politiku države Srbije“.

Veljković je u prošlom izbornom ciklusu na Kosovu bio kandidat na listi GI SPO zajedno sa Nenadom Rašićem i Radom Trajković, a u Skupštanu Kosova je nedavno ušao zajedno sa još devet poslanika Srpske liste, a nakon što je dest poslanika ove partije podnelo ostavke zbog odluke Vlade Kosova o preregistraciji vozila.

Inače, Veljković je kratko obavljao dužnost savetnika premijera Kosova Aljbina Kurtija i bio direktor Kancelarije za zajednice u Vladi Kosova, nakon ostavke Nenada Rašića.

Izvor :
KIM