Čitaku vređala Đokovića, uzvratili Đurić i Petković

Bivša ambasadorka Kosova u SAD, Vljora Čitaku prokometarisala je vest da je srpski teniser Novak Đoković, na Australijan openu dobio medicinsko izuzeće za one koji nisu vakcinisani, navodeći da su „Sve su životinje jednake, samo su neke jednakije od drugih“. Izjavu Čitaku osudili su Marko Đurić i Petar Petković. 

Nakon što je najbolji teniser sveta Novak Đoković na Instagramu potvrdio da će učestvovati na Australijan openu, te da je dobio medicinsko izuzeće od nezavisne komisije, bivša ambasadorka Kosova u SAD Vljora Čitaku je uz vest Rojtersa „Đoković dobio medicinsko izuzeće da odbrani titulu na Australijan Openu“, prokomentarisala da su „Sve su životinje jednake, samo su neke jednakije od drugih“.

Objavu Čitaku osudio je ambasador Srbije u SAD Marko Đurić koji je ocenio da poruka bivše ministarke spoljnih poslova Kosova predstavlja školski primer etnički motivisanog govora mržnje.

„Da li je samo do mene, ili je ovo školski primer etnički motivisanog govora mržnje? Očigledno da je tako jer je Novak Đoković Srbin iz Zvečana, koji misli drugačije od Čitaku“, napisao je Đurić.

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković smatra da Vljora Čitaku ne može da prihvati da je jedan Srbin najbolji i da ga zato „primitivno vređa“.

„Kada ne možete da prihvatite da je Srbin najbolji, tada ga primitivno vređate. Na sve uvrede i napade, odgovor je samo jedan – šampionski! Napred Đokoviću“, napisao je Petković na Tviteru.