CIK zatražio ukidanje policijskog časa tokom vikenda zbog izbora

Portparol Centralne izborne komisije Valjmir Eljezi izjavio je da je CIK od vlade zatražio ukidanje policijskog časa u subotu i nedelju i izrazio nadu da će zahtev biti odobren.

„Tokom procesa glasanja biće angažovano oko 15.000 članova biračkih odbora i oko 25.000 posmatrača na biračkim mestima. Kako bi se omogućilo obavljanje službenih dužnosti. CIK je zatražio od Vlade Kosova da obustavi ograničenje kretanja za sve građane Kosova 16. i 17. oktobra”, rekao je Eljezi.

Dodao je da su na poslednjem sastanku članovi CIK-a jednoglasno izrazili uverenje da će ukidanje ograničenja kretanja tokom vikenda stvoriti pozitivnu atmosferu za građane Kosova i istakao da bi ukidanje policijskog časa omogućilo da izborna tela i posle 22 časa ostanu na biračkim mestima i obave svoje službene dužnosti.

„Angažovano je više hiljada ljudi koji će imati aktivnu ulogu u izbornom procesu, većina njih će biti na biračkim mestima i pratiti proces prebrojavanja glasačkih listića koji može da potraje duže od početka mere ograničenja kretanja“, pojasnio je Eljezi.

Izvor :
Ekonomia Online, Kosovo online