Četvoro ranjenih iz Ribnikara i kod Mladenovca u teškom stanju

Posle pucnjave kod Mladenovca, u Urgentnom centru zbrinuto je devet pacijenata, a njih četvoro skinuto je sa respiratora i u boljem su zdravstvenom stanju.

Jedan od pacijenata poslat je i na kućno lečenje.

Kako javlja reporter N1, dva pacijenta su i dalje u teškom stanju, u pitanju su devojke od 17 i 18 godina – jedna od njih ima teške povrede stomaka, jetre i bubrega, dok druga ima teške povrede glave.

Jedan pacijent, mladić (26) nalazi se u KBC „Dragiša Mišović“ pod nadzorom lekara, a i u Smederevskoj bolnici su dva pacijenta i njihovo stanje je stabilno.

Jedan od povređenih je iz „Dragiše Mišovića“ prebačen u Zemunsku bolnicu zbog ortopedske operacije i on je u stabilnom stanju.

Nakon pucnjave OŠ „Vladislav Ribnikar, devojčica u Tiršovoj je i dalje u teškom stanju i ima povrede glave, a dva dečaka ranije su otpuštena na kućno lečenje.

Iz Urgentnog centra, jedan učenik je poslat na kućno lečenje, nastavnica je u boljem stanju, a danas bi trebalo da se uradi i jedna mini hirurška intervencija na njenoj šaci.

Devojčica kojoj je u brutalnom napadu povređena potkolenica danas bi trebalo da ima još jednu dodatnu operaciju, a u najtežem stanju je i dalje dečak koji je zadobio povredu u vratnom delu kičme zbog čega ne oseća svoje ekstremitete.

Izvor :
N1, Kim