Ček od 100.000 dinara za prvorođenu bebu od PO Priština

Privremeni organ Priština sa sedištem u Gračanici darivaće prvoj bebi rođenoj u novoj godini ček od 100.000 dinara.

U porodilištu u Gračanici prvog dana 2022. godine, na svet je došao dečak. Beba je teška tri kilograma i 450 grama, dug je 54 santimetra. Bebu je na svet donela majka Kristina Krstić iz Gušterice.

Predsednik Privremenog organa grada Prištine Novak Živić uputio je čestitke roditeljima prvorođene bebe u 2022. godini i najavio da je odlučeno da se roditeljima uruči novčana pomoć u iznosu od 100.000 dinara, piše RTV Gračanica.

„To je simboličan poklon i poruka svima da moramo voditi računa o našoj demografskoj politici, da je važno da imamo još više dece, da naše Кosovo i Metohiju sačuvamo, da pokažemo da nam je stalo do njega i naše države Srbije“.

Živić je podsetio da na osnovu odluke Vlade Srbije porodilje za prvo dete dobijati sada po 300.000 dinara.

„Mi smo kao grad Priština ovim činom želeli da pokažemo da ćemo i dalje voditi odgovornu socijalnu politiku i kao grad maksimalno biti posvećeni deci. Nastavićemo da stvaramo uslove za njihovo odrastanje, da gradimo bolnice, renoviramo škole, da budemo i dalje na usluzi građanima, posebno mladima“, rekao je predsednik Privremenog organa grada Prištine Novak Živić.

Živić, kako prenosi RTV Gračanica, nije želeo da poseti bebu zbog epidemiološke situacije.

Iz porodilišta u Gračanici kažu da je beba dobro, a da su roditelji Nenad i Кristina izuzetno srećni. Majku i bebu juče je posetila gradonačelnica Gračanice Ljiljana Šubarić.

Izvor :
Radio Gračanica, RTV KIM