Brnabić: Zahvaljujem se ruskim službama bezbednosti

Premijerka Srbije u tehničkom mandatu zahvalila se ruskim službama bezbednosti koje su ih obavestile šta se u nedelju sprema u Beogadu u, tvrdi, režiji nekih zapadnih službi.

Brnabić je u „Hit tvitu“ na Pinku u nedelju uveče podsetila da je i pre izbora upozoravala da će deo opozicije pokušati da ospori rezultate izbora i nasilnim putem preuzme vlast u Srbiji, što je kulminiralo, rekla je, „napadom na Skupštinu grada Beograda“, piše Politika, a prenosi Vreme.

Ona se zahvalila ruskim službama bezbednosti koje su te informacije „podelile sa srpskim kolegama“.

„To verovatno neće biti popularno ovima sa Zapada, ali ja posebno večeras osećam da je važno stati u odbranu Srbije i da se zahvalim ruskim službama bezbednosti koje su imale te informacije i koje su ih podelili sa nama“, izjavila je Brnabić.

„Državni organi Srbije su potom“, nastavila je Brnabić, „podelili te informacije i sa drugim predstavnicima međunarodne zajednice koji su ih odbacili kao ruske dezinformacije“.

“Svi ostali su rekli da je to plasiranje lažnih vesti”, rekla je.

Za danas (ponedeljak, 25. januar) je najavila sastanak predsednika Srbije Aleksandra Vučića i ambasadora Rusije u Beogradu Aleksandra Bocan-Harčenka.

Vučić: Teško povređena dva policajca, uhapšeno 35 “siledžija”

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je tokom sinoćnjeg protesta ispred Skupštine grada Beograda teško povređeno dvoje policajaca, a više njih lakše, kao i da je uhapšeno više od 35 “siledžija”.

“Nastavlja se hapšenje širom grada nasilnika i siledžija i ta akcija neće stati. Za neka lica se u ovom trenutku utvrđuje identitet, a sva lica će biti tokom noći i jutra biti pohapšena”, rekao je Vučić za televiziju Pink nakon sednice Saveta za nacionalnu bezbednost.

Naveo je da su dva policajca teško povređena, a više njih lakše.

“Jednom je jedva zaustavljeno krvarenje. Imamo više lakše ili još sa nejasno utvrđenim stepenom povreda. Njih su gađali kockama sa kojima bukvalno možete da ubijete čoveka. Staklo im je padalo na vizire, lica, ruke i noge”, kazao je Vučić.

Prema njegovim rečima, večeras je pokušano “nasilno zauzimanje državnih institucija”, a postoje dokazi da je sve “bilo pripremano”.

“Mi za to imamo čvrste dokaze i nećemo od toga da odustajemo. Država će da reaguje i uveren sam da će tužilaštvo i nadležni organi da reaguju baš u skladu sa ustavom i zakonima naše zemlje. Niko nema pravo da uništava našu kuću, da uništava imovinu naše zemlje i građana, a još manje da nanosi teške telesne povrede našim policajcima”, rekao je Vučić.

Prema njegovim rečima, šef Biroa za koordinaciju službi bezbednosti Ivica Dačić zakazao je sutra (ponedeljak, 25. decembar) za 15 sati sednicu tog tela.

Izvor :
POLITIKA, VREME, BETA