’’Brezovica 3’’: Osam uhapšenih, zaplenjeno oružje, telefoni, auto, računar

Uprava za istraživanje teških zločina u Prištini, na osnovu naredbe Osnovnog suda u Uroševcu za kontrolu kuća i pratećih objekata, danas je sprovela akciju „Brezovica 3“ na 12 različitih lokacija u četiri grada. Uhapšeno je ukupno osam lica, a konfiskovani su oružje i municija, auto, mobilni telefoni, saopšteno je iz Osnovng tužilaštva u Uroševcu.

Podsetimo, najpre je u Uroševcu, Prištini, Srbici i Lipljanu uhapšeno sedam osumnjičenih, od kojih su tri bivši službenici Ministarstva životne sredine, prostornog planiranja i infrastrukture, a četiri vlasnici građevinskih preduzeća. Tokom dana je uhapšeno još jedno lice.

Osmoro uhapšenih inicijala: A.I, I.M, F.H, R.A, M.Š, A.K.S, Z.G i H.A, je odlukom državnog tužioca zadržano u trajanju od 48 sati, zbog sumnje da su izvršili krivična dela zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja iz člana 422. stav 1. Krivičnog zakona Kosova, vršenje uticaja iz člana 431. stav 2. KZRK, davanje mita, primanje mita i falsifikovanje dokumenata iz člana 398 stav 2 KZRK.

Portal Kalzo (Kallxo) javlja da je među uhapšenima u akciji „Brezovica 3“ i Iljir Morina, bivši načelnik Agencije za zaštitu životne sredine.

Tokom kontrole pronađeni su i oduzeti: dokumenta i sveske sa beleškama, tri komada oružja, okvir sa 5 metaka kalibra 7,65 mm, tri metka kalibra 6,35 mm, 20 okvira kalibra 7,62 mm, jedan računar, jedan automobil BMW X6, pet telefona i jedan ručni sat.

Osnovno tužilaštvo u Uroševcu će protiv uhapšenih u zakonskom roku podneti zahtev za određivanje sudskog pritvora Osnovnom sudu u Uroševcu.

Izvor :
RTV KiM