Brat i tast poslanika u Skupštini Kosova Cvetka Veljkovića dobili funkcije u “srpskim” opštinama Štimlje i Suva Reka

Novica Veljković i Zoran Boškoćević imenovani su za članove privremenih organa u dve opštine koje na Kosovu rade u sistemu Republike Srbije.

U pitanju su opštine Štimlje i Suva Reka, a Medija centar saznaje da se radi o bratu i tastu Cvetka Veljkovića poslanika u Skupštini Kosova
Veljković i Boškoćević imenovani su šest dana nakon što je poslanik u Skupštini Kosova Cvetko Veljković napustio Građansku inicijativu “Sloboda, pravda, opstanak” Nenada Rašića.


U “Rešenju o razrešenju i imenovanju člana Privremenog organa opštine Štimlje” koje je potpisala predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić 25.11.2022. godine, navodi se “da se Sreten Cvejić razrešava dužnosti člana Privremenog organa opštine Štimlje”, a da se istovremeno za novog člana imenuje Novica Veljković”.


Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić istog dana potpisala je i “rešenje o imenovanju člana Privremenog organa opštine Suva Reka”.


“Imenuje se Zoran Boškoćević za člana Privrenog organa opštine Suva Reka”, navodi se u Rešenju.


Cvetko Veljković postao je poslanik Skupštine Kosova nakon što je 10 poslanika Srpske liste napustilo početkom novembra kosovski parlament.


Na poslednjim izborima učestvovao je kao kandidat Građanske inicijative “Sloboda, pravda, opstanak”.


Dva dana nakon što je u Skupštini Kosova položio zakletvu saopštio je da napušta Građansku inicijativu “Sloboda, Pravda, opstanak” i da će od sada “biti samostalni poslanik u Skupštini Kosova.


„Zastupaću interese Srba sa KiM i slediću politiku države Srbije“, rekao je Cvetko Veljković 19.11.2022. godine za portal Kosovo onlajn.

Izvor :
Medija centar Čaglavica