Božović: Postavljene nove brave izvršeno nelegalno

Kuća u kojoj se nalaze prostorije Građanske inicijative „Srbija, demokratija, pravda“ u Severnoj Mitrovici, na kojima su noćas promenjene brave je u privatnom vlasništvu Albanca. Ksenija Božović, predsednica GI navela je ova radnja izvršena nelegalno jer ih, kako je istakla, „niko nije obavestio o kupovini objekta i promeni vlasništva“.

Ksenija Bozovic je nakon davanja izjave u policijskoj stanici u Severnoj Mitrovici kazala da je obaveštena da je objekat prodat Albancu, koji je trenutno u Hrvatskoj i da će on sledeće nedelje da razgovara sa predstavnicima GI “Srbija demokratija pravda”.

“Jako smo uznemireni ovim sto se dogodilo. U policiji su stupili u kontakt sa kako tvrde vlasnikom kuće. Predali su nam ključeve od promenjenih brava na vratima, tako da smo ušli u kuću i videli da je neko vršio premetačinu, otvarao ormare, stolove… Sve to je učinjeno nelegalno, jer nas prethodno niko nije obavestio o kupovini objekta i promeni vlasništva. Mi smo emotivno vezani za objekat, jer je između ostalog u njemu dugo radio i boravio i ispred njega ubijen osnivač Inicijative Oliver Ivanović. Ma ko da je u objekat nelegalno ulazio, nije imao dobru nameru, jer je pomerao slike pokojnog Olivera a hteo je i da ukloni zastavu Srbije. Očigledno je, da mu je smetala”, izjavila je Bozovićeva.

Navela je da nema nikakvog dogovora sa novim vlasnikom, vec da će sa njim tek da razgovaraju.

Podsetimo, kuća u u kojoj su kancelarije Građanske inicijative “Srbija demokratija pravda”, ubijenog Olivera Ivanovića, obijena je noćas u severnom delu Kosovske Mitrovice, potvrdila je ranije predsednica te organizacije Ksenija Božović.

Izvor :
Kim