Balerine iz Gračanice Emilija Mihajlović i Petra Manitašević osvojile zlatne medalje na Državnom takmičenju; u junu se takmiče na Evropskom prvenstvu u Poljskoj

Predstavnice Baletske škole „Gračanica“ Emilija Mihajlović i Petra Manitašević osvojile su zlatne medalje na Državnom takmičenju Srpske asocijacije  plesnih organizacija (SAPO), čime su se kvalifikovale na Evropsko prvenstvo koje će se održati u Poljskoj krajem juna.

Srbija je bila zapaženi učesnik Evropskih prvenstava, a 2016. godine zlatnu medalju osvojila je Una Stepanović koreografkinja Baletske škole Doma kulture “Gračanica”, kada je Srbija poslednji put imala svog predstavnika na ovom takmičenju.

Baletska škola „Gračanica“, koja je član Srpske asocijacije  plesnih organizacija od prošle godine, učestvovala je na takmičenju 14. maja na kome su se takmičile predstavnice svih baletskih škola i klubova koji su članovi Asocijacije.

Balerine iz Gračanice Emilija Mihajlović i Petra Manitašević takmičile su se u kategorijima „Klasičan balet solo čildren“, odnosno „Klasični balet solo junior 1“.

Emilija Mihajlović
Izvor :
Medija centar Čaglavica