Audio snimak Aritonovića “kako se uzimaju pare od izvođača radova”? Aritonović za Medija centar: To je smešno, ako neko ima dokaz pravac tužilaštvo

Na pojedinim društvenim mrežama, uglavnom na Fejsbuk profilima,  objavljen je audio snimak, navodnog razgovora direktora administracije Opštine  Gračanica Igora Aritonovića, koji je vodio sa još jednom osobom.

Preko fotografije na kojoj je Aritonović je istaknut naslov – “kako se uzimaju pare od izvođača radova”.

Snimak razgovora koji traje oko minut i po, je sa određenim smetnjama i nije potpuno jasan. Ono što se može čuti je da akteri snimka govore da je postojao “neki dogovor” s nekim i da je taj neko, “rekao da taj dogovor ne važi, da mora da se vidi sa…”

U nastavku je deo razgovora gde su izbačene pojedine psovke i nerazumljive rečenice.

Prvi glas: Dovedi ga ti na jednu kafu kod mene s tobom i da ga uhvatimo ja i ti u obruč. Imam poverenja u tebe, ti zloupotrebi malo, da mu izvučem za tebe i treba da izvuče neke stvari da završi što je obećao.

Drugi glas: To ne znam veruj mi poslednji put sam ga video prošlog meseca fakturu kad je imao.

Prvi glas: Bio je ovde kod Tošketa ne kod mene. Kaže, ej ja hoću da završim, ali kaže menadžer mi je rekao… pa dobro, rekoh menažera možemo da pitamo, menadžer nije na marsu.

Drugi glas: Nisam ga video, ali doduše ne bih nikad ni pričao o tome.

Prvi glas: Super, kaži aj da pijemo jednu kafu kod direktora, ništa više od toga, ti sedi ćuti.

U izjavi za Medija centar direktor administracije u opštini Gračanica Igor Aritonović, rekao je da njemu to “liči na smešnu stvar koja se koristi u dnevno političke svrhe”

“Taj razgovor niti znam kada je nastao, niti o čemu se radi. Svi koji me znaju dobro znaju da imam i privatne poslove, i ovde i u centralnoj Srbiji, da radim i u opštini. Tako da ako ima neko neki materijal ja ga pozivam neka ide i u tužilaštvo i gde god smatra da treba. Jednostavno, ne bih da komentarišem ništa više od toga. Verujte meni ovo tako smešno zvuči i da nije smešno bilo bi glupo”, rekao je Aritonović

Aritonović u telefonskoj izjavi za Medija centar, nije mogao da potvrdi, niti da demantuje  autentičnost  snimka.

“Kad kažem da ja ne znam kada je to nastalo i s obzirom da nešto šušti, da ja nisam to čuo najbolje, neću ni da potvrđujem ni da negiram. Recimo da mi uopšte nije bilo bitno da slušam ni sadržaj, ni kontekst, niti da se trudim s kim sam razgovarao. Da li sa svojim menadžerima iz firmi, da li sam razgovarao sa nekim kolegom. Ono što mogu odgovorno da tvrdim, jeste da smo radili u interesu uvek, bilo za koga da ja radim,  i da ako neko ima bilo kakvu primedbu ili ne daj Bože dokaz, da sam ja radio nešto protivpravno, postoje institucije koje se sa time bave”, naveo je Aritonović. 

Izvor :
Medija centar Čaglavica