Atić: Neću da podnesem ostavku, čak i ukoliko se peticija ne realizuje – to nije razumno

Ministarstvo administracije lokalne samouprave saopštilo je da se očekuje završetak izrade administrativnog uputstva, čime će građanima biti omogućeno da putem peticije zatraže smenu gradonačelnika.

Gradonačelnik Severne Mitrovice, Erden Atić, je izjavio da pozdravlja ovo administrativno uputstvo koje obuhvata sve opštine Kosova, a ne samo četiri opštine na Severu.

„Bez sumnje, ovo je pozitivan korak. Kao što znate, radi se o administrativnom uputstvu koje se odnosi na sve opštine Republike Kosovo, a ne samo na četiri severne opštine. Ono važi za sve opštine, ukupno 38. Takođe, ova odredba ostaje na snazi i u narednim godinama“, rekao je Atić za „Info plus“ na RTK.

Atić je istakao da, ukoliko ne bude smenjen putem peticije, da ne veruje da će morati da podnese ostavku na mesto gradonačelnika.

„Mislim da nije potrebno da dam ostavku. Verujem da će administrativno uputstvo pronaći odgovarajuću formulaciju za ovu situaciju. Ovo uputstvo se sprovodi zbog volje meštana ovih opština. Ako se ova peticija ne realizuje, ne smatram da je razumno da podnesem ostavku. Ustav Republike Kosovo definiše našu ulogu, ni više, ni manje. Moj zadatak je da obavljam mandat gradonačelnika, a sve ostalo je nebitno“, zaključio je Atić.

Izvor :
RTK