Arsenijević: Na severu situacija relaksirana, građani ne mare za „ukore“ zbog tablica

Piština je od danas započela primenu novih mera za preregistraciju vozila sa srpskih tablica gradova na Kosovu, koje izdaju policijske uprave u Srbiji, na RKS tablice. Prva faza ove odluke odnosi se na izricanje opomena koje će se, kako je najavio kosovski premijer Aljbin Kurti, izdavati do 21. novembra.

Predsednik Građanske inicijative Srpski opstanak Aleksandar Arsenijević rekao je za Medija centar da je situacija u Severnoj Mitrovici tokom prvog dana primene novih mera o preregistraciji „relaksirana“. Prema njegovim rečima takozvani „ukori“  neće izazvati ozbiljnu reakciju građana, ali kako kaže hoće druga faza ove odluke koja počinje od 21. novembra, a koja se odnosi na navčane kazne.

„Tada će građani odstupiti i individualno se odupreti tim kažnjavanjima. Mislim da je ovo samo blago stezanje omče oko vrata našim građanima. Ja imam vozilo koje sam kupio pre godinu dana, registrovan je pre 10 godina na RKS tablice, prvom kaznom ja ću skinuti RKS tablice na severu što preporučujem naravno i drugim građanima, jer ovo nije način da se građani ukoravaju“, rekao je Arsenijević.

Arsenijević je kazao da se nada da će Beograd i Priština u narednom periodu pronaći neko rešenje za tablice gradova na Kosovu, koje izdaju policijske uprave u Srbiji.

„Rešenje je zapravo revidiranje sporazuma iz 2011. i 2016. godine kako bismo došli do najboljeg mogućeg rešenja“, naveo je lider Građanske inicijative „Srpski opstanak“.

Izvor :
Medija centar Čaglavica