Apelacioni sud potvrdio kaznu od 12 godina zatvora Zoranu Đokiću

„Odluka Apelacionog suda u Prištini da potvrdi presudu Srbinu iz Peći Zoranu Đokiću, od 12 godina zatvora za navodni ratni zločin, pokazuje svu ostrašćenost i jednostranost sudskih instanci u Prištini“, ističe se u saopštenju Kancelarije za KiM.

O presudi Đokićev branilac, Ljubomir Pantović, koga je angažovala Kancelarija za Kosovo i Metohiju, obavešten je iz medija, te nije dobio pisanu odluku, što je nedopustivo.

“I iz ovoga proizilazi da se presude Srbima donose prema etničkom ključu i svrha im je da se kriminalizuje čitav jedan narod”, ističe se saopštenju Kancelarije za KiM.

Đokićev advokat iskoristiće mogućnost vanrednog pravnog leka i podneće zahtev za zaštitu zakonitosti, jer su Đokiću i tokom samog procesa povređena brojna prava, a tokom suđenja nijedan svedok ga nije prepoznao kao izvršioca, dodaje se u saopštenju.

Кancelarija za Кosovo i Metohiju nastaviće da svim raspoloživim diplomatskim i pravnim sredstvima pruža pomoć i podršku svim Srbima kojima se sudi pred sudskim instancama u Prištini i to samo zato što nose srpsko ime i prezime, uključujući i slučaj Zorana Đokića, zaključuje se u saopštenju dostavljenom medijima.

Izvor :
RTV KIM