Ansambl “Venac” pokrenuo televiziju „TVnet Venac“ na srpskom i engleskom jeziku

Nacionalni ansambl narodnih igara i pesama Kosova “Venac” iz Prištine, sa privremenim sedištem u Gračanici, pokrenuo je televiziju „TVnet Venac“ na srpskom i engleskom jeziku, u okviru svog Centra za digitalizaciju.

“Venac nastavlja da unapređuje svoj rad, te je procesom digitalizacije uslove rada obogatio dodatnom video, foto, elektronskom, računarskom i softverskom opremom. Venac je digitalizaciju započeo 31.12.2020. godine, a ukupna vrednost opremanja vredi dva miliona dinara, koje je finansiralo Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije”, navodi se u saopštenju.

Venac  je prva ustanova kulture koja je započela proces digitalizacije na Kosovu, a sada i prva ustanova koja je formirala internet televiziju za prezentovanje svog rada široj javnosti, a sve u, kako navode, cilju zaštite bogatog nematerijalnog kulturnog nasleđa.

Na „TVnet Venac“ emitovaće sve koncertne, ali i ostale aktivnosti Ansambla Venac.

Inicijativa za poretanje „TVnet Venac“ potekla je od direktorke Snežane Jovanović po uzoru na, kako kažu,  ruske i britanske televizije uz podršku medijskih saradnika.

TV Net prilog na srpskom jeziku
TV Net prilog na engleskom jeziku
Izvor :
Medija centar Čaglavica