Aleksić: Odluka Vlade o kosovskim tablicama dokaz da je Vučić spreman na sve da sačuva vlast

Predsednik Narodnog pokreta Srbije i nosilac liste „Srbija protiv nasilja“ Miroslav Aleksić izjavio je da je odluka Vlade Srbije da od Nove godine omogući slobodno kretanje svim vozilima sa Kosova, dokaz da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić „spreman na sve kako bi sačuvao svoju vlast“.

„Dok na beogradskim ulicama tuče studente koji mirno protestuju protiv izborne krađe i traže poništavanje pokradenih izbora, Srbe na Kosovu i Metohiji ostavlja na milost i nemilost svom koalicionom partneru Aljbinu Kurtiju“, poručio je Aleksić u pisanoj izjavi.

On je dodao da treba podsetiti da su zbog tih istih tablica, Srbi sa Kosova držali u blokadi puteve, napustili institucije, bojkotovali izbore i sve institucije predali u ruke Albancima.

„Naravno, sve to na preporuku velikog patriote Aleksandra Vučića za kog je sve ovo bila očigledno jedna predstava, a život Srba u našoj južnoj pokrajini mu je na poslednjem mestu. Doći će dan kada ćemo saznati šta je sve obećavao strancima, a po svemu sudeći zadužio nas je mnogo“, ocenio je Aleksić.

On je upitao kako je moguće da Srbija bude jedina zemlja u kojoj američki i ruski ambasador imaju iste stavove.

„Čestitke za pokradene izbore, brutalno kršenje volje naroda i najavljivanje saradnje sa nelegitimnom budućom Vladom od strane američkog ambasadora, a sve to u zamenu za priznavanje simbola kosovske državnosti i tiho ispunjavanje svih obaveza iz sporazuma koje Vučić sam bez poverenog mandata prihvatao. Nacionalni interesi i volja naroda ne smeju nikada biti predmet trgovine“, dodao je Aleksić.

Izvor :
FoNet, N1, Kim