Aleksandar Aresenijević tvrdi da je napadnut na Gazimestanu

Predsednik Srpske demokratije Aleksandar Arsenijević tvrdi da je danas fizički i verbalno napadnut na Gazimestanu od strane nekoliko Albanaca.

On je na Fejsbuku postavio video za koji kaže da “savršeno objašnjava život Srba na Kosovu i njihov tretman od strane institucija koje navodno treba da pripadaju svima”.

“To takođe savršeno objašnjava zašto kosovski Srbi ne veruju ovoj policiji, već je vide kao telo koje je etnički motivisano protiv nas. To je krajnja sramota”, napisao je Arsenijević.

Tvrdi da su Kosovska policija i EULEKS, danas “zaćutali” dok ga je nekoliko Albanaca fizički i verbalno napalo.

“Prvo je kosovska policija ponovo delovala kao modna policija, skidajući majice sa srpskim oznakama od Srba koji su danas došli na Gazimestan. Ipak, kad je albanski bajker u majici sa albanskim oznakama stigao da provocira, nisu se ponašali isto”, objavio je Arsenijević dodavši da je motociklista pokušao da ga napadne uz reči „ovo su albanske zemlje“, ali ga policija nije privela.

Arsenijević dalje navodi da ga je druga osoba koja je u ruci imala kameru napala ispred policajca, koji je, prema njegovim rečima, bio svedok događaja, ali tvrdio da napada nije bilo.

Srpska demokratija će, kako je najavio Arsenijević, podneti prijavu protiv osoba koje su ga napale, kao i protiv policijskih službenika zbog, kako je naveo, njihovog nestručnog postupanja.

Izvor :
Medija centar Čaglavica