Aktivisti GI “Srpski opstanak” biće u ponedeljak ispred Vlade Kosova

Aleksandar Arsenijević lider Građanske inicijative “Srpski opstanak“, za Medija centar  kaže da još uvek nije dobio odgovor od premijera Kosova Aljbina Kurtija, ministra za zajednice i povratak Gorana Rakića i ambasadora zemalja Kvinte na Kosovu u vezi sa sastankom koji je od njih juče zatražio.

On ističe da će bez obzira na to, sa nekoliko svojih aktivista u ponedeljak 7. februara  od 11 sati biti ispred Vlade Kosova.

“Nismo dobili još uvek odgovor, ali ćemo svakako otići u ponedeljak u 11 sati i sedeti ispred Vlade i tražiti da nas prime. Tražili smo sastanak na kome će biti prisutni i amabasadori Kvinte, i premijer Aljbin Kurti, i predsednik Srpske liste Goran Rakić, kako bismo ih upoznali sa problemima srpske zajednice i sa problemima koji su se dešavali tokom odvijanja referenduma i budućim mogućim  problemima u vezi sa održavanjem ili neodržavanjem predstojećih srpskih parlamentarnih i predsedničkih izbora na Kosovu”, naveo je Arsenijević.

Aleksandar Arsenijević je kako navodi  pismo u vezi sa održavanjem srpskih izbora koji će biti održani 03.04.2022. godine, danas uputio i predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, gde ga između ostalog pita “na koji način će državni organi Republike Srbije omogućiti glasanje na biračnim mestima širom Kosova i Metohije – od Leposavića do Štrpce, u svim srpskim sredinama”?, međutim kako za Medija centar kaže, odgovor nije dobio.

Arsenijević je kazao da neće odustati od namere da sa, kako navodi, svim relevantim faktorima, organizuje ” neki vid dijaloga za ključna i krucijalna pitanja koja muče obične ljude iz srpske zajednice na Kosovu”.     

Izvor :
Medija centar Čaglavica