Advokat Vasić: Uputio sam javnu molbu za Bačevićevo lečenje na koju nije odgovoreno

“U ime svog branjenika Svetomira Bačevića koji je odlukom Osnovnog suda u Prištini osuđen za navodno izvršeno krivično delo ratnog zločina protiv civilnog stanovništva, Vrhovnom sudu Кosova sam uputio zahtev za vanredno ublažavanje kazne”, izjavio je advokat Dejan A. Vasić.

“U zahtevu sam naveo činjenicu da je Svetislav već odležao polovinu kazne i da mu je zdravstveno stanje do te mere ugroženo da postoji realna opasnost od težih posledica. Siguran sam da će ovu činjenicu potvrditi i lekar koji je mog branjenika pregledao u Кlinčko-bolničkom centru u Prištini”, dodao je advokat Vasić.

“Tokom vikenda sam na očajnički poziv Svetomirove porodice uputio javnu molbu za njegov premeštaj na bolničko lečenje u Prištini na koji nije odgovoreno”, zaključio je on.

Podsetimo, Svetomir Bačević rodom iz sela Belo Polje kod Peći, uhapšen je krajem decembra 2020. godine u prostorijama PO Peć, gde je došao da podigne lična dokumenta. Pravosnažno je osuđen dve godine kasnije na pet godina zatvora zbog navodnog ratnog zločina protiv civilnog stanovništva.

Izvor :
Kim