Advokat: Uhapšeni mladić u Leposaviću nije napadač na novinare, Svećlja objavio pogrešnu fotografiju

Mladić N.V. koji je juče uhapšen pod sumnjom da je vinovnik napada na novinarsku ekipu Kalzo-a 29. maja u Leposaviću, je nevin. On ni na koji način nije učestvovao u delima koja mu kosovske vlasti stavljaju na teret i mi posedujemo dokaz za to, kazao je za KoSSev njegov advokat Predrag Miljković.

Redakciju KoSSeva kasno sinoć kontaktirali su čitaoci koji su se predstavili kao svedoci i prijatelji uhapšenog mladića.

Oni su nam prosledili fotografiju sa protestnog okupljanja, zapravo sa istim kadrom koji je kao navodni dokaz prethodno objavio kosovski ministar unutrašnjih poslova, sa mladićem u kapuljači u prvom planu za kojeg tvrdi da je u pitanju sada uhapšeni N.V, uz drugu fotografiju uhapšenog mladića sa otkrivenim licem.

Zbog interesa istrage, ovu fotografiju nećemo objavljivati, ali je ista dostupna preko više drugih medija i stranica na društvenim mrežama.

Na slici koju smo dobili od čitalaca, a čiju je verodostojnost sad apotvrdio i advokat Miljković, međutim, N.V. zapravo stoji otkrivenog lica i to tek u više redova iza maskiranog mladića.

Sigurno je to da dve fotografije koje je Svećlja objavio nisu fotografije istog mladića, kao i to da N.V. nije napadač, potvrdio je Miljković.

„Dakle, on nije taj momak sa kapuljačom, to je zaista živa istina, i vidi se. N.V. stoji u nekom sedmom ili osmom redu. On nije napadač na novinare, i ni na koji način, prema našim dokazima nije ni mogao da bude“, kazao nam je Miljković.

Miljković je naglasio istovremeno da on ne ulazi u to ko je maskirani mladić, odnosno da li je on ili nije odgovoran za napad na novinarsku ekipu Kalzo-a.

„I moj branjenik i ja kao njegov advokat osužujemo svaki napad na novinare i svaki napada na policiju“, kazao je za KoSSev.

Naglasio je da će dokaze podneti sudu, uključujući i ovu fotografiju, u pokušaju da se mladić što pre pusti na slobodu, iako, usled celokupne situacije, nije „preterani optimista“.

N.V. se trenutno nalazi u pritvornom centru u Kosovskoj Mitrovici. Uhapšen je juče u 17:30 kod mesta Klik, između Leposavića i Sočanice.

Odluka o tome da li će se doneti mera produžetka pritvora ili puštanja na slobodu, biće poznata do nedelje u 17:30.

Stavljaju mu se na teret tri dela: Uništenje ili oštećenje imovine, izazivanje rasne mržnje i netrpeljivosti, i učešće u delima huliganizma.

Da je mladi Leposavac uhapšen, saopštio je juče prvi kosovski ministar unutrašnjih poslova, kako to inače redovno čini već mesecima unazad, objavljujući pune generalije uhapšenog i bez ograde da se sumnjiči ili tereti za krivična dela.

Izvor :
Kossev