Advokat Miluna Milenkovića: Bilo bi pošteno da se mera jemstva usvoji

Advokat Predrag Miljković, branilac Miluna Milenkovića Luneta koji se tereti za navodno izvršenje terorističkog dela u saizvršilaštvu, naveo je da je sudu predao precizirani predlog po pitanju jemstva.

“Ja sam kao branilac Miluna Milenkovića pre početka pretresa podneo sudu precizirani predlog po pitanju jemstva. Mi smo sada ponudili nešto veći iznos, odnosno ostavili smo slobodno da tužilaštvo i sud nađu koji iznos je neophodan da bi se takvo jedno jemstvo usvojilo”, kazao je on.

Miljković je podsetio da je Milun Milenković jedini koji se brani iz pritvora.

“Smatramo da bi bilo pošteno i fer da se ova mera jemstva usvoji i da mu se ukine mera sudskog pritvora kako bi svoju odbranu izneo sa slobode. Ja sam i dalje optimista, smatram da je to ispravna stvar pustiti ga da se brani sa slobode. Najbolji primer su ostali saoptuženi koji se brane sa slobode, koji uredno dolaze i odazivaju se na pozive suda, mislim da bi to i Milun uradio, nema razloga zašto bi se odao bekstvu”, dodao je on.

Pantović: Optužnica nije pokrepljena dokazima

Branilac Dejana Pantića, advokat Ljubimir Pantović naveo je da odbrana ima rok od mesec dana izjavi prigovore na optužnicu i dokaze iz spisa predmeta.

“Naš prvi utisak odbrane je da optužnica nije pokrepljena dokazima, interesantno je reći da tužilaštvo nije predložilo ni jednog svedoka koji bi potvrdio navode optužnice, čak nisu predloženi ni da se saslušaju okrivljeni na glavnom pretresu, vrlo neobično”, istakao je on.

Odbrana će, kako je kazao Pantović, iskoristiti pravo da uloži prigovore na optužnicu i dokaze, nakon čega se očekuje glavni pretres.

Podsetimo, pred posebnim odeljenjem Osnovnog suda u Prištini završeno je pripremno ročište u slučaju četvorice Srba koji se terete za izvršenje terorističkog akta. Optuženi su se izjasnili da nisu krivi.

Izvor :
Kim