Advokat Miljković: Obrenović brutalno pretučen, određeno zadržavanje od 48 sati

Predrag Miljković, advokat Dušana Obrenovića koji je uhapšen juče tokom sukoba u Zvečanu između pripadnika KFOR-a i lokalnih Srba, potvrdio je da je njegovom klijentu određeno zadržavanje od 48 sati i da od tužioca zavisi da li će biti izveden pred sud.

Dušan Obrenović se zajedno sa Radošem Petrovićem nalazi u Policijskoj stanici u Južnoj Mitrovici.

„Sinoć kasno sam angažovan od strane porodice i otišao sam da ga posetim u južnom delu Mitrovice. Dušan je strašno pretučen juče od strane Kosovske policije prilikom hapšenja, a kako on kaže, i prilikom uvođenja u policijsku stanicu. On je zadobio razne povrede glave, posekotine, poderotine, hematome. Strašno i brutalno je pretučen, on mi je sinoć rekao da su ga tukli i u opštinskoj zgradi kad su ga uhapsili“, naveo je advokat.

Dušanu Obrenoviću je određeno zadržavanje od 48 sati, a na teret mu se stavlja krvično delo pozivanje na otpor i ugrožavanje lica pod međunarodnom zaštitom.

“Ja razumem da neko može biti osumnjičen, uhapšen, ali da onako bude pretučen, zverski pretučen… Pozivam međunarodnu zajednicu, policiju, pravosuđe, da imaju uvid, da vide šta se radi i da se ovome stane na kraj“, dodao je Miljković.

Kako je istakao Obrenovićev branilac, on je juče bio tu da izrazi miran protest, „a da onako bude pretučen, ne zaslužuje ni jedan čovek u 21. veku“.

„Pregledan je od strane lekara, čak je i lekar, koliko sam uspeo da pročitam, mislim da je pokušao da ublaži neke povrede, ali je na kraju u primedbi napisao da je potrebno konsultovati hirurga. Nisam siguran da mu je to obezbeđeno. Ja ću danas ponovo otići kod njega da ga još jednom vidim, da se uverim da je, uslovno rečeno, u dobrom stanju, da bar nije zadobio nove povrede“, rekao je Miljković.

Pored Petrovića i Obrenovića, uhapšena su još dvojica Srba nakon jučerašnjeg sukoba sa KFOR-om, koji su u međuvremenu oslobođeni.

Podsetimo, Policija Kosova je u saopštenju sinoć objavljenom na Fejsbuku navela da je ukupno uhapšeno pet lica.

Izvor :
Kim