Abazović i ’’Otvoreni Balkan’’: Idem u Ohrid na samit

Crnogorski premijer Dritan Abazović izjavio je da će prisustvovati samitu „Otvoreni Balkan“ u Ohridu i dodao da još nije čuo validan argument zašto ta regionalna inicijativa nije dobra za Crnu Goru.

Abazović, koji je učestvovao u akciji čišćenja Kliničkog centra u Podgorici, novinarima je rekao da su predstavnici Crne Gore, u statusu posmatrača, i ranije bili na samitima inicijative „Otvoreni Balkan“, prenela je agencija Mina.

On je ponovio da treba prihvatiti svaku regionalnu inicijativu koja može da ubrza evropske integracije države, ističući da za članstvo u Evropskoj uniji ne postoji alternativa.

Abazović je kazao da još nije čuo validan argument koji govori u prilog tome da „Otvoreni Balkan“ nije dobar za Crnu Goru.

“Ako nije dobar za neku partiju ili političara, neka to kažu. Naši evropski partneri i Sjedinjene Američke Države traže da vide ljude koji pričaju, sarađuju i ne stvaraju probleme“, istakao je Abazović.

Na pitanje kako je protekao razgovor sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem u Davosu, Abazović je odgovorio da su imali lep i korektan razgovor, uglavnom o ekonomiji.

„Crna Gora će sa novom vladom voditi pomiriteljsku politiku sa svim susedima. Spremni smo na saradnju i naša ruku ja pružena svima, naročito Srbiji. Kažem naročito, jer su sa njima odnosi bili najviše nepotrebno nategnuti“, kazao je Abazović.

Izvor :
FoNet, KIM