Završena policijska akcija u Štrpcu

Akcija više od 30 pripadnika specijalne jedinice Kosovske policije u Štrpcu je završena i policajci su se povukli sa svojim vozilima. Pretreseno je više lokacija. Iz sedišta privremenog organa opštine Štrpce, koji radi u sistemu Vlade Srbije, izneta je dokumentacija, kompjuteri i ostala oprema.

Akcija pripadnika specijalne jedinice Kosovske policije, koja je završena oko podneva, počela je jutros nešto pre sedam časova. Nije bilo uhapšenih.

Pretreseno je više lokacija. Iz sedišta privremenog organa opštine Štrpce, koji radi u sistemu Vlade Srbije, izneta je dokumentacija, kompjuteri i ostala oprema.

Predsednik opštine Štrpce Dalibor Jevtić rekao je za RTS da, prema informacijama koje je dobio, u sudskom nalogu stoji da je u pitanju uklanjanje kamera za video-nadzor, za koje po tom istom sudskom nalogu glasi da su ilegalno postavljene.

„Ono što moram da naglasim je da ove kamere niti su nelegalno postavljene, niti rade u poslednjih šest ili sedam godina. O svemu ovome su i nadležne institucije na Kosovu bile obaveštene“, ističe Jevtić.

Smatra da akcija definitivno ima političku pozadinu.

„Kada vam dolaze na Badnji dan, kada vam dolaze danas kada je seoska slava Sveti Jovan, onda to njihovo prisustvo ima drugačiju poruku, da se narod zastraši“, smatra Jevtić.

Jevtić je apelovao na predstavnike međunarodnih institucija da se prestane sa ovakvim vidom institucionalne represija nad srpskim stanovništvom.

Izvor :
RTV KIM, RTS