Vučić se sastao sa Boreljom, na radnom ručku i Lajčak

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa visokim predstavnikom Evropske unije za spoljnu politiku i bezbednost Žozepom Borelom, a na radnom ručku bi trebalo da im se pridruži i specijalni izaslanik za EU za dijalog Beogarda i Prištine Miroslav Lajčak.

Vučić je u četvrtak rekao da najverovatnije neće biti sastanka sa premijerom Kosova Aljbinom Kurtijem, kako je to ranije bilo nagovešteno.

Kurtije ranije danas na Tviteru objavio da se sastao sa Borelom.

Premijer Kosova Aljbin Kurti poručio je danas, na sastanku sa visokim predstavnikom Evropske unije za spoljnu politiku i bezbednost Žozepom Borelom, da se ne smeju odlagati razgovori o pravno obavezujućem sporazumu, dok se rešavanju aktuelna pitanja.

Kurti je na svom Tviter nalogu objavio da se sa Borelom sastao, uoči sesija Pariskog mirovnog foruma, kako bi prodiskutovali „briselski predlog“ o normalizaciji odnosa sa Srbijom koji podržavaju Francuska, Nemačka i Sjedinjene Američke Države.

Premijer Kosova Aljbin Kurti sastao se danas u Parizu s visokim predstavnikom Evropske unije za spoljnu politiku i bezbednost Žozepom Borelom i specijalnim predstavnikom Evropske unije za Zapadni Balkan Miroslavom Lajčakom.

Kurti je istakao elemente okvirnog sporazuma za normalizaciju odnosa sa Srbijom, uz međusobno priznavanje u centru.

Izvor :
N1