Site icon Medija centar

Vučić: Odgovaraću svima na sednici Skupštine, iako neki dolaze zbog samopromocije

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je, kada je upoznat sa francusko-nemačkim predlogom, ponudio parlamentarnim strankama da dođu na konsultacije, da im ukaže na sve činjenice, ali, kako navodi, najveći deo njih nije bio zainteresovan.

„Kada smo upoznati sa francusko-nemačkom inicijativom na odgovoran, ozbiljan način ponudio sam parlamentarnim strankama da dođu na konsultacije, da im ukažem na sve činjenice, da pokušamo zajednički da pristupimo rešavanju problema. Oni su rekli, ili najveći deo njih bar, ‘nismo zainteresovani, mi hoćemo skupštinu, hoćemo sebe da prikažemo, hoćemo političku pobedu, nismo baš toliko zainteresovani za Kosovo i Metohiju’“, rekao je Vučić u videu objavljenom na njegovom Instagramu.

Dodao je da je njegov odgovor bio da nema problema i da je njegova obaveza da poštuje Skupštinu.

„Doći ću i sam ću da odgovaram svima vama, znajući da ne dolazite zbog odgovora već samo zbog promocije. Ni to nije bilo dovoljno, sad ste pozvali svoje stranačke simpatizere da vam pomognu. Nije problem. Boriću se i pobedićemo svi kao Srbija, jer Srbiju ne možete da savladate“, poručio je Vučić.

Vučić je u obraćanju javnosti posle sastanka sa svetskom petorkom na kojem je bilo reči o francusko-nemačkom predlogu rekao da će u narednim danima razgovarati sa parlamentarnim strankama i predstaviti im novi predlog.

Deo opozicije je tražio sednicu o Kosovu na kojoj će biti predstavljen predlog i o njemu će se raspravljati. Sednica je zakazana za četvrtak, 2. februar.

Exit mobile version