Site icon Medija centar

Vučić na sednici Vlade Srbije o Kosovu, večeras se obraća građanima

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obratiće se građanima večeras u 20 časova. Pre toga, u 11.00, Vučić će prisustvovati sednici Vlade Srbije, koja bi trebalo da bude o aktuelnim razgovorima o Kosovu.

Vučić je sinoć imao sastanak sa najbližim saradnicima u sedištu SNS-a. Prema pisanju medija, na sastanku je bilo nesuglasica i poziva da se odbiju pregovori sa SAD i EU. Na te nesuglasice je, kako se navodi, Vučić reagovao i rekao da ako neko misli da može bolje od njega da vodi državu on je spreman da im to prepusti i potom otišao sa sastanka.

Jedan od čelnika Izvršnog odbora SNS-a Darko Glišić je nakon sastanka izjavio za TV Pink da ako predsednik Vučić ostane pri svome da podnese ostavku, da je to kraj Srpske napredne stranke i kraj karijere koju je SNS imao na političkoj sceni Srbije.

Nakon toga sledi, smatra, nešto što je, kako je rekao, „najcrnji i najgori scenario za Srbiju“ koji ne sme ni da zamisli.

Predsednik Srbije je u petak u Beogradu s predstavnicima EU, SAD, Francuske, Nemačke i Italije razgovarao o francusko-nemačkom planu za Kosovo.

Vučić je posle tog sastanka izjavio da je Srbija spremna da prihvati koncept i da radi na implementaciji predloženog sporazuma za kosovsko pitanje.

On je tada najavio da će u ponedeljak popodne govoriti građanima o tome i o „svim problemima s kojima se suočavamo i izborima koji su pred nama“.

Exit mobile version