Site icon Medija centar

Vučić: Još večeras sednica Saveta za nacionalnu bezbednost o Kosovu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da će odmah posle skupa „Srbija nade“ u centru Beograda biti održana sednica Saveta za nacionalnu bezbednost na kojoj će biti reči o događajima na Kosovu.

„Nismo imali veću krizu do sada. Kada se završi ovaj skup, imaćemo sednicu Saveta za nacionalnu bezbednost da govorimo o onome što će biti na Kosovu i Metohiji. Ali plašim se jer znam sa kim imam posla“, rekao je Vučić okupljenima ispred Doma Narodne skupštine.

On je rekao da ima utisak da je neko samo čekao da većina muškaraca dođe na miting u Beograd da „napadne opštinske zgrade“ u tri opštine na severu Kosova.

„Predstavnici Kvinte su ćutali. Sada to osuđuju, kada je Albancima dozvoljeno da posao završe“, rekao je on.

On je dodao da je zbog toga neophodno zajedništvo i jedinstvo, jer samo „snažna i jedinstvena Srbija može da izađe na kraj sa problemima“.

Vučić je zahvalio prisutnima što su došli na skup i što ih jaka kiša „nije oterala“, jer su time pokazali koliko su uporni da se bore za normalnu i pristojnu Srbiju.

Pre početka govora, Vučić je zamolio prisutne da minutom ćutanja odaju počast svim poginulima u napadu u Osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“ u Beogradu i selima pored Mladenovca.

Vučić: Poslednji put sam se obratio kao predsednik SNS-a, sutra će tu stranku preuzeti neko drugi

Predsednik Srbije i Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Vučić izjavio je da se večeras na skupu „Srbija nade“ u Beogradu poslednji put obratio kao predsednik te stranke.

Vučić je rekao da će sutra, kada je zakazana izborna skupština SNS, vođenje te stranke preuzeti neko drugi.

Dodao je da će već za Vidovdan, 28. juna, zbog „krize u kojoj se nalazi Srbija“, krenuti u formiranje „Pokreta za narod i državu“.

Prema njegovim rečima, taj pokret biće „oslonac za čuvanje države u naredne dve, tri krizne godine“.

Exit mobile version