Vozači kamiona iz Srbije: Blokiramo sve kamione s Kosova, dok oni ne puste nas

Prelazi Jarinje, Brnjak i Merdare su zatvoreni za kamione i autobuse.

Vozači kamiona sa srpskim tablicama koji su zaustavljeni na prelazima ka Kosovu posle naredbe kosovskih vlasti da im ne bude dozvoljen ulaz, blokirali su u ponedeljak uveče u znak protesta zbog te odluke prelaze Jarinje, Brnjak i Merdare za sva vozila.

Za N1 kažu da su to uradili jer „kad ne mogu naši kamioni da prođu, ne moe niko“ i poručuju da neće odustati dok ne budu pušteni da oni sa svojim kamionima prođu ka Kosovu“.

„Ne može nijedan kamion da prođe (ka centralnoj Srbiji), nije bitna koja je registracija, jer ne možemo ni mi da idemo na dole. Mi robu vozimo iz Holandije, Nemačke, Belgije, iz Srbije nema robe ništa“, kaže jedan od vozača Elvis Selmanović.

Drugi poručuje da blokada kamiona sa Kosova „nije politički akt“.

„Imamo kvarljivu robu. Naših kamiona tu ima više od 200, koji su na parkinzima, ističe nam rok robe. Sada nijedna roba ni sa Kosova ne može da prođe“, kaže Denis Islamović.

Naglašavaju da se puštaju autobusi i automobili, i da isključivo ne dozvoljavaju kamionima sa robom da ne prođu. I ta odluka biće dok se njihovim kamionima ne dozvoli prolaz.

Izvor :
N1