Vjosa Osmani se sastala sa predsednikom Letonije Egilsom Levitsom

Predsednica Kosova Vjosa Osmani, u nizu sastanaka u Njujorku, sastala se sa letonskim kolegom Egilsom Levitsom, sa kojim je, kako se navodi u saopštenju razgovarala o bilateralnim odnosima, aktuelnoj situaciji na Kosovu, u regionu i šire, kao i „posledicama nedavnih dešavanja u ratu Rusije protiv Ukrajine“.

Osmani se zahvalila predsedniku Levitsu na podršci koju je, kako se navodi dao Kosovu, posebno u pogledu međunarodne konsolidacije.

U tom pravcu predsednica Kosova Vjosa Osmani je istakla da je članstvo Kosova u Savetu Evrope neophodno za zaštitu prava građana Kosova bez obzira na pripadnost.

U saopštenju se navodi da je „na sastanku je bilo reči i o najnovijim dešavanjima u Putinovom ničim izazvanom ratu protiv Ukrajine i njihovim posledicama u odnosu na mir i bezbednost na evropskom kontinentu. Predsednica Osmani je podvukla da je Kosovo u potpunosti u skladu sa stavovima SAD-a, Velike Britanije, NATO-a i EU protiv rata Rusije protiv Ukrajine“.

Dodaje se i da je predsednica Osmani sa Levitsom razgovarala i o produbljivanju bilateralnih odnosa i njihovom podizanju na nivo strateškog partnerstva u oblasti odbrane, sajber bezbednosti i digitalizacije.

Izvor :
Medija centar Čaglavica