Vjosa Osmani posetila poplavljena područja – Klinu, Srbicu i Mitrovicu

Predsednica Kosova Vjosa Osmani posetila je opštine Klinu, Srbicu i Mitrovicu nakon poplava izazvanih intenzivnim padavinama.

„Na sastanku sa predsednicima opština Zenunom Elezajem, Fadilom Nurom i Bedrijem Hamzom, predsednica Osmani je istakla da je od sinoć održavala konstantan kontakt sa bezbednosnim institucijama i da u tom kontekstu ceni angažovanje opštinskih struktura i institucija za hitne slučajeve u pružanju pomoći građanima i smanjivanju štete u domaćinstvima“, navodi se u saopštenju.

Vjosa Osmani dodala je će se centralne institucije maksimalno angažovati kad je u pitanju podrška opštinama koje su pogođene poplavama.

„Zahvaljujem Kosovskim snagama bezbednosti, Policiji Kosova, vatrogascima, opštinskim organima i svima onima koji se nalaze na terenu u najugroženijim područijima, u potpunoj gotovosti da pružaju pomoć građanima i da zaštite svaki život“.

Dodaje se da je Osmanijeva u tri opštine pružala institucionalnu podršku i istakla „da su životi, zdravlje i imovina građana apsolutni prioriteti, zato je potrebno angažovanje i solidarnost svih u ovakoj situaciji“.