’’Venčeva škola folklora’’ u Gračanici i Lapljem Selu

Ansambl „Venac“, nakon dve godine pauze usled pandemije kovida-19, ovog meseca je ponovo obnovio svoj rad sa decom kroz edukativni projekat „Venčeva škola folklora“.

Škola folklora u Gračanici počinje sa radom danas, prvom probom koja je zakazana za 17 časova, a koje će , kao i sve naredne, biti održana u sali Ansambla „Venac“. Probe će se održavati svake srede i petka od 17:00 do 20:00 časova.

„Venčeva škola folklora“, najpre je počela sa radom u Lapljem Selu, a prva proba održana je juče, u sportskoj sali Osnovne škole „Miladin Mitić“, gde će se od sada sve probe održavati utorkom i četvrtkom od 16:00 do 18:00 časova.

„Venac“ duguje zahvalnost rukovodstvu škole „Miladin Mitić“ za dobru saradnju i razumevanje da ustupanjem školskih prostorija podrži rad škole folkora” navode iz ove ustanove kulture.

Upis polaznika vršiće se tokom oktobra 2022. godine u terminima proba.

„Polaznici ’Venčeve škole folkora’ mogu biti deca nižeg i višeg školskog uzrasta. Mesečna pretplata je 800 dinara. Roditelji koji upišu troje dece za treće dete dobijaju besplatan upis u školu folklora. Roditelji koji upišu četvoro i više dece dobiće besplatan upis za svu decu. Od plaćanja će biti oslobođena i sva deca koja su iz socijalno ugroženih porodica“, navode iz ovog ansambla.

U narednom periodu očekuje se početak rada škole folklora u Livađu, Lepini i Donjoj Brnjici.

„Ovom prilikom podsećamo da se deca srednjoškolskog uzrasta i studenti mogu prijaviti u ’Venčev omladinski ansambl’ čiji je rad obnovljen februara 2022. godine i probe održava u prostorijama ’Venca’ svakog utorka i četvrtka, a svi odrasli mogu se priključiti radionici ’Srpsko kolo’ koja se održava od aprila 2022. svakog četvrtka u 17:30h“, stoji u saopštenju.

Sve informacije za upis se mogu dobiti na +383 49 855080, +381 66 9010949 i +383 49 103457.

“Ansambl ’Venac’ je društveno odgovorna ustanova i zato svoj rad posvećujemo i deci, i time na svakom koraku učestvujemo u građenju kapaciteta koji će čuvati i braniti kulturni identitet Srba na Kosovu i Metohiji” zaključuje se u saopštenju.

Izvor :
RTV KIM