Site icon Medija centar

UNS: Obezbediti sigurno radno okruženje za novinare

Udruženje novinara Srbije (UNS) sa svojim ogrankom Društvom novinara Кosova i Metohije (DNКiM) traži od građana i pripadnika КFOR-a da obezbede sigurno radno okruženje i nesmetan rad novinarskim ekipama koje danima izveštavaja sa severa Кosova.

UNS i DNКiM ističu da je nakon održanog mirnog protesta ispred zgrade Opštine u Zvečanu sa koga je zatraženo puštanje na slobodu Radoša Petrovića i Dušana Obrenovića, usledilo hapšenje Miluna Milenkovića, što je izazvalo reakciju žitelja severnog dela Кosovske Mitrovice.

Na raskrsnici kod Tehničke škole, gde se okupio veliki broj nezadovoljnih građana nakon hapšenja sugrađanina, novinarske ekipe koje su pratile protest nailazile su na brojne probleme. Neki demonstranti su se ponašali agresivno i ometali novinare u radu.

UNS sa svojim ogrankom DNКiM traži da zbog novih tenzija koje su usledile nakon što je policija uhapsila Miluna Milenkovića i burnog reagovanja građana, КFOR i učesnici protesta pruže zaštitu novinarima i medijskim radnicima i omoguće im bezbedan i nesmetan rad.

UNS i DNКiM pozivaju kolege koji imaju probleme da se jave DNКiM-u odnosno UNS-u na telefone 063 315246 i 064 0623865.

Na problem koji novinari imaju tokom izveštavanja sa događaja na severu poslednjih nedelja ukazala je u svom blogu i novinarka Kim radija Zorica Vorgučić. 

Tekst možete pročitati OVDE.

Exit mobile version