UNS i DNКiM: Zaštititi novinare Radio Goraždevca od pretnji

Udruženje novinara Srbije (UNS) sa svojim ogrankom Društvom novinara Кosova i Metohije (DNКiM) osuđuje verbalne pretnje koje je novinaru Miliću Petroviću uputio sin radnice policijske stanice u Goraždevcu Momir Bulatović zbog teksta koji je objavljen na portalu Radio Goraždevca i traže efikasnu istragu ovog incidenta.

„Bili smo u redakciji Radio Goraždevca kolega Damjan Portić, Darko Dimitrijević i ja, i u jednom trenutku Damjan mi je rekao da izađem, jer me zove Momir Bulatović. Izašao sam, i Bulatović mi je na telefonu pokazao vest koju smo pre toga objavili“ kaže Milić Petrović za UNS.

„Rekao je imate sat vremena da izbrišete ovu vest“ u kojoj se on i ne pominje. Pitao sam ga zašto da izbrišemo vest, o čemu se radi. Odgovorio je „imate sat vremena da je izbrišete ili ću da polomim zube svima u redakciji“, ističe Petrović.

Nakon toga, Petrović je slučaj prijavio policiji i dao izjavu, a Bulatović je, prema njegovim rečima, sproveden u policijsku stanicu gde je nastavio da preti.

Pretnje su upućene zbog teksta objavljenog na portalu ovog medija „Multietnička peticija“ za loše ponašanje albanskog policajca u Goraždevcu ili suspenziju komandira, ko na koga vrši uticaj?

UNS i DNКiM pozivaju da se hitno prestane sa pritiscima i pretnjama novinarima Radio Goraždevca, koji rade u teškim uslovima i da im se omogući nesmetano bavljenje novinarskim poslom.

UNS i DNКiM pozivaju i policiju, tužilaštvo i pravosudne organe da slučajeve napada na novinare rešavaju bez odugovlačenja.

Izvor :
UNS