Uništen mural Novaka Đokovića u Orahovcu

Mural Novaka Đokovića koji je bio oslikan na jednoj srpskoj kući preko puta crkve u Orahovcu je jutros (utorak, 7. februara) osvanuo prefarban belom bojom. Na njega je najverovatnije prosuta kanta polikolora.

Mural je oslikan u martu 2022. godine u okviru projekta „Boje u vazduhu“ koji je pokrenula humanitarna organizacija iz Italije „Amici di Decani“

Pored murala je ispisano na srpskom i italijanskom jeziku ,“Nema nazad čak ni da bi se uhvatio zalet“.

Nedavno su se Srbi u Orahovcu radovali pobedi Novaka na Australijan Openu, kao što su se radovali svakoj pobedi ikada koju je on ostvario. Ipak je nekoj zlonamernoj osobi smetao mural sa njegovim likom pa ga je uništio. U razgovoru sa meštanima se oseća razočarenje, međutim kako jedan od njih kaže, nisu iznenađeni.

„Niko od nas nije očekivao ni da će ovoliko da izdrži. Znali smo svi da će ga neko uništiti i nismo iznenađeni. Ipak puno ljudi je bilo od tada kad je naslikan, svi su se slikali i slika je otišla u svet. Mi svi ovde volimo Đokovića i ne vidim razlog zašto bi njega neko mrzeo. Sad ćemo samo još više da navijamo“ – poručio je jedan od meštana koji je među prvima zatekao prekrečen mural.

Zid na kome se mural nalazio prekriven je kamerama koje prati kosovska policija.

Izvor :
Radio Goraždevac