Uhapšena tri državljanina Srbije zbog kupovine uniforme OVK

Kosovska policija uhapsila je trojicu državljana Srbije koji su u jednoj radnji u Prištini kupovali ambleme OVK, dok su u drugoj radnji namerali da kupuju uniforme iste bivše vojne formacije. Kako je danas javila agencija Kosovapress uhapšeni su D.D, V.J. i D.D. i njima je određena mera policijskog zadržavanja od 48 sati.

Izvori agencije u kosovskim institucijama bezbednosti navode da je kod pritvorenika pronađena veća količina novca.

Isti izvori navode da su Srbi pripremili plan da snime neke video snimke kako su vojnici obučeni u uniforme OVK spremni da zauzmu sever Kosova.

Prema ovim izvorima, Srbija ovom taktikom planira da da povod međunarodnim institucijama da vojno intervenišu, tobože da bi zaštitile Srbe na Kosovu.

Pre nekoliko dana u lokalnim medijima je objavljeno da su Srbi kupili vojne uniforme i pribor u jednoj radnji u Prištini. Ne zna se da li se radilo o istoj ili drugoj prodavnici.

Sinoć uhapšeni Srbi su u zamenu za srpsko državljanstvo, pojedinim kosovskim Albancima uzimali novac, dok je jedan od njih tražio da ga pošalju u dve prodavnice u kojima ima vojnih uniformi. U poslednjoj radnji kupio je i ambleme OVK.

Izvor :
Beta, KIM