Ubijen muškarac u Uroševcu

Jedna osoba preminula je u ranim jutarnjim satima u Uroševcu od posledica povreda zadobijenih vatrenim oružjem.

Policija je saopštila da se sumnja da je K. J. (30) iz vatrenog oružja pucao u G. H. (30), koji je od zadobijenih rana preminuo na licu mesta, potvrdili su lekari.

„Kako se osumnjičeni oglušio o naređenje policije da položi oružje i sa pištoljem u ruci, okrenuo prema policajcima, policajac na dužnosti da bi izbegao direktnu opasnost po sebe, svog kolegu i druge oko sebe, upotrebio je službeno vatreno oružje, pucajući u pravcu osumnjičenog. K.J je odmah upućen u Urgentni centar u Uroševcu, a zatim radi daljeg lečenja u Univerzitetski klinički centar Kosova – Priština i prema rečima lekara, njegovo zdravstveno stanje je stabilno i van životne opasnosti, a policija je preduzela mere vezano za njegovu bezbednost“, navodi se u saopštenju Kosovske policije

Slučaj je prijavljen pritvorskom tužiocu od strane Osnovnog tužilaštva u Uroševcu i Policijskom inspektoratu Kosova koji su izašli na lice mesta.

Kao materijalni dokazi oduzeta su dva pištolja i sedam metaka. Takođe, odlukom tužioca, telo žrtve poslato je u Institut za sudsku medicinu u Prištini na obdukciju, dok je osumnjičenom K.J. doneto rešenje o zadržavanju u trajanju od 48 sati.

Izvor :
RTS, RTK