U porodilištu u Pasjanu rođena hiljadita beba

U porodilištu u Pasjanu juče se rodila hiljadita beba, dečak dug 56 cm i težak 3.010 gr. Majci iz sela Berivojce i kameničkoj opštini to je drugi porođaj, a ona i beba se osećaju odlično.

Samo u prvih šest meseci ove godine, u pororilištu u Pasjanu rođene su 63 bebe, što je u granicama proseka u poslednjih nekoliko godina.

Porodilšte u Pasjanu, koje funkcioniše u sastavu Zdravstvenog centra Gnjilane, otvorio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić 14. januara 2015.godine, dok je obavljao dužnost predsednika Vlade.

„Malo je ko verovao, da će se u jednom selu, u složenim i teškim uslovima, organizovati takva vrhunska ustanova u kojoj će se rađati novi život. Verovao je Aleksandar Vučić, verovali smo i mi i rezultat te vere je rođenje hiljadu dece, hiljadu đaka, hiljadu novih domova, na našem svetom Kosovu i Metohiji“, kazao je za Puls direktor ZC Gnjilane dr Zoran Perić.

Kolektiv ove medicinske ustanove koja se brine o javnom zdravlju građana koji žive u Kosovskom Pomoravlju i svi zaposleni osećaju radost i ponos zbog jubilaranog hiljaditog rođenja deteta u porodilištu u Pasjanu, piše Puls.

„Sve ovo ne bi bilo moguće bez pomoći predsednika naše države Aleksandra Vučića, Vlade Republike Srbije, Ministarstva zdravlja i Kancelarije za Kosovo i Metohiju. Trebalo je stvoriti uslove, a mi sve to imamo. Imamo novi objekat, primili smo vrhunske stručnjake u radni odnos, dobili smo najbolju moguću opremu i rezultat je tu. Zahvaljujem svim radnicima odeljenja ginekologije i akušerstva na kvalitetnom, konstantnom i požrtvovanom radu u pružanju zdravstvene zaštite našem narodu i na sjajnim vestima iz porodilišta“, dodao je doktor Perić.

Izvor :
RTV Puls