U K.Mitrovici jutros na automobilima građana osvanula nova poruka – „Nema predaje, KM ostaje!“

Uoči početka preregistracije vozila sa oznakama „PR“, „KM“, „PZ“, „GL“, „UR“, „PE “, „DA“ ili „ĐA“ na „RKS“ tablice na automobilima građana u K.Mitrovici osvanule su nove poruke.

„Nema predaje – KM ostaje!“- poruka je na flajerima zakačenim na automobilima u glavnoj ulici, uz fotografije „KM“ i „RKS“ tablice.

Za ilustraciju kosovske registracije odabrane su tri šestice uz slova „AK“, a za brojeve srpske tablice 1244, uz slova „UN“. Prva kombinancija može da upućuje na „đavolje brojeve“ i terorizam ili na Aljbina Kurtija, a druga na važeću rezoluciju SB UN 1244 za Kosovo. Cela poruka je na pozadini poznate mape Kosova sa srpskom zastavom i porukom „Nema predaje“.

Ista poruka ispisana je pomoću šablona u glavnoj ulici i početkom meseca, a samo nekoliko dana pre toga sa brda Kamilja iznad Leposavića „nema predaje“ poručio je i Milan Radoičić.

Ispisivanje ovakvih poruka dolazi uoči početka primene odluke kosovske vlade o preregistraciji vozila sa oznakama „PR“, „KM“, „PZ“, „GL“, „UR“, „PE “, „DA“ ili „ĐA“ na „RKS“ tablice, a koja će se primenjivati od 1. avgusta do 30. septembra.

Istovremeno, za vozila sa srpskim tablicama gradova van Kosova, ostaje režim nalepnica do 31. oktobra. Kosovski zvaničnici i oni koji podržavaju kosovsku vlast su više puta u javnosti ove odluke tumačili kao „mere reciprociteta“ prema Srbiji, „zaokruživanje suvereniteta i teritorijalnog integriteta“, te „uvođenje zakonitosti“ na Severu. Osim političkih osuda, iz Beograda za sada (u javnosti) izostaju konkretne instrukcije prema srpskim državljanima, a koje oni očekuju.

Izvor :
KoSSev