U Gračanici humanitarna izložba radova sa grnčarskih radionica

Dom kulture „Gračanica“ organizuje humananitarno prodajne izložbe radova sa grnčarskih radionica koje će biti održane u petak, 23. decembra. Izložba radova osoba sa invaliditetom biće održana u 13.00, a izložba dečjih radova u 19.00 časova.

U toku oktobra i novembra meseca održane su dve grnčarske radionice, radionica za decu „Vredne ruke“ i radionica za osobe sa invaliditetom. Jedan od glavnih ciljeva ovih radionica bio je i osnaživanje socijalnih veština i mogućnost da učesnici pokažu svoju kreativnost, maštovitost i talenat.

Predavač na ovim radionicama bio je primenjeni umetnik – keramičar Dobrivoje Furunović.

„Deca su kroz igru izražavala svoje kreativne sposobnosti, a njihove ruke su od gline oblikovale maštovite i neobične predmete i oblike. Grnčarija nastala na tim radionicama je originalna, vredna i upotrebljiva“, rekao je on o radu sa decom u Gračanici.

Izložbe će imati humanitarni karakter: novac prikupljen na izložbi dečjih radova biće uplaćen za lečenje Sare Prljinčević, a novac prikupljen sa izložbe grnčarskih radova za osobe sa invaliditetom biće uplaćen socijalnoj ustanovi „Кuća za omladinu“ iz Gračanice.

Izvor :
Medija centar Čaglavica