Site icon Medija centar

Trajkoviću pročitana optužnica, izjasnio se da nije kriv

Optužnica za navodni ratni zločin bivšem kosovskom policajcu Slađanu Trajkoviću iz Severne Mitrovice pročitana je danas pred Osnovnim sudom u Prištini uprkos protivljenju njegove odbrane, kazao je nakon ročišta koje je bilo zatvoreno za javnost njegov advokat Dejan A. Vasić.

„Mi smo prigovorili na ponašanje Tužilaštva u pogledu dostavljanja i obelodanjivanja dokaza, oni nama još uvek neke dokaze nisu dali, ja se nadam da ćemo taj propust u toku postupka anulirati. Danas je optužnica pročitana i on se izjasnio da po svim tačkama optužnice nije kriv“, rekao je Vasić.

Budući da je suđenje Trajkoviću zatvoreno za javnost, advokat napominje da nije u mogućnosti da posebno govori o samim optužbama i radnjama koje se, kako je rekao, njegovom klijentu neosnovano stavljaju na teret.

„Sada je faza prigovora na otpužnicu i dokaze, mi ćemo to brižljivo pripremiti i imaćemo šta da kažemo i u jednom i u drugom prigovoru i nakon toga ćemo da vidimo kako će po tim prigovorima da reši sud“, naveo je on.

Ročištu koje je danas održano u Osnovnom sudu u Prištini na kratko su prisustvovali i članovi porodice Slađana Trajkovića.

„Slađan se drži psihički, verujemo u pravdu i nadamo se da će Bog biti na našoj strani. Znamo da je Slađan nevin, trudićemo se i borićemo i mislim da ćemo izdržati“, kazala je njegova supruga Suzana.

Podsetimo, bivši kosovski policajac Slađan Trajković je uhapšen 15. decembra 2022. u Bošnjačkoj mahali u Severnoj Mitrovici. U optužnici koja je protiv njega podignuta 12. jula tereti se da tokom rata na Kosovu u periodu od 1998. do 1999. godine u regionu Vučitrna, pojedinačno i u saučesništvu sa drugim licima, kao pripadnik srpskih policijskih i vojnih snaga činio ratne zločine.

Nastavak suđenja još uvek nije poznat.

Exit mobile version