Tomić povodom tvrdnji Dalibora Jevtića: Ko je kome dužan izvinjenje?

Nakon saopštenja gradonačelnika Štrpca Dalibora Jevtića da su tvrdnje novinara RTK2 Bojana Tomića o  “odbijanju da da izjavu i vređaju – netačne” saopštenjem se oglasio i novinar Bojan Tomić.

Saopštenje prenosimo u celosti. 

“Uprkos činjenici da je predsednik Opštine Štrpce posle uživo uključenja za RTS, odbio molbu da da izjavu i za naš kanal o dešavanjima u opstini u danu upada specijalaca KPS-a, uspeo sam da poturim mikrofon i snimim njegovu izjavu datu kolegama iz albanskih redakcija. I ako izvređan, nazvan lažovom,  koji širi neistine, kako gospodin Jeftić tvrdi, ja sam i tog dana profesionalno odradio svoj posao. Na kanalu RTK2 o dešavanjima u Opstini Štrpce išla je pored ostalog i izjava, odnosno ocena dešavanja gospodina Jeftića data grupi novinara albanskih redakcija.

Pokušavam da razumem frustriranost predsednika opštine zbog činjenice da se oseća odgovornim zbog situacije za neispravnom pijaćom vodom na teritoriji opštine, o cemu sam nešto pre poslednjeg upada specijalaca izveštavao za Dnevnik RTK2, ali se pitam da li je ovakva kvalifikacija mene lično i mog angažmana ono što gospodin Jeftić  naziva uvažavanje i poštovanje novinara.

Zato se pitam ko je kome, posle svega dužan izvinjenje?”, navodi se u saopštenju novinara RTK2 Bojan Tomić. 

Izvor :
Medija centar Čaglavica