Tatjana Soldatović Manojlović: Današnje zlodelo nije izolovan slučaj

Članica Odbora za Kosovo i Metohiju  Skupštine Srbije Tatjana Soldatović Manojlović  saopštila je da je “pokušaj ubistva dva srpska dečaka u Gotovuši, nadomak Štrpca, za svaku je osudu, najoštrije kažnjavanje počinioca, ali i imperativno reagovanje svih međunarodnih činilaca.

Ona je navela da “današnje zlodelo nije izolovan slučaj i da se “ne sme zaboraviti zločin u Goraždevcu, takođe nad decom, masakr nad žeteocima u Starom Grackom, među kojima je bilo i tek punoletnih”.

“Ne sme se zaboraviti da do danas počinioci nisu otkriveni i procesuirani i da se o zločinima uglavnom ćuti, osim o tužnim godišnjicama, kada na to podseća srpska strana. Nije suvišno danas pitati sve one koji žmure nad činjenicom da su Srbi na Kosovu i Metohiji najobespravljenija grupacija u Evropi, kakva bi se odmazda sprovela da je, nekim slučajem,obrnuta situacija? Kakva bi se hajka digla i kojih razmera na narod koji se decenijama stigmatizuje sa svih strana”, istakla je Tatjana Soldatović  Manojlović. 

Prema njenim rečima “krajnje je vreme da se prestane sa dvostrukim aršinima i da međunarodni faktori, duboko involvirani u složeni proces pregovora između Beograda i Prištine, prestanu da žmure nad patnjom Srba na Kosovu i Metohiji”.

Izvor :
Medija centar Čaglavica