Svečlja posetio Brnjak

Kosovski ministar unutrašnjih poslova Deljalj Svečlja obišao je juče administrativni prelaz Brnjak i policijsku stanicu granične policije. Svečlja u objavi na njegovom Fejsbuk nalogu ponovio tvrdnju da su nedavno jedinicu granične policije, napale “srpske ilegalne grupe”.

“Bio sam u obilasku graničnog prelaza u Brnjaku i policijskoj stanici granične policije. Ovom prilikom upoznao sam se sa nekim od policajaca koji su se u večeri, 31. jula suočili sa više napada srpskih nelegalnih struktura, kao i sa drugim policijskim službenicima. Kao što smo izvestili, zvaničnici ovog graničnog punkta su juče ponovo napadnuti dok su patroli” napisao je Svećlja.

Svečlja navodi i da se “od prošle godine na severu zemlje dogodilo se 14 napada, od kojih je 10 bilo protiv policajca”.

“Uprkos svim izazovima sa kojima se suočavamo, u svim policijskim službenicima video sam odlučnost i entuzijazam. Ovom prilikom sam im se zahvalio na dosadašnjoj marljivosti i ohrabrio ih da zajedno rade na punom produženju reda i zakona. I Ministarstvo unutrašnjih poslova i cela Vlada Kosova biće uz građane i institucije zemlje kako bi zajedno garantovali bezbednost i blagostanje svakoga i svakoga” navodi se u objavi.

Izvor :
Radio Mitrovica Sever