Svečlja poručio Vučiću: Albanci nisu slabi kao pre, mi smo ovde gospodari

Ministar unutrašnjih poslova Kosova Dželjalj Svečlja poručio je predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću da Kosovo nije okupirano i da albanski narod „više nije slab kao ranije“, prenosi Gazeta ekspres.

Svečlja je odgovorio Vučiću, koji je zatražio da Kosovska policija ne patrolira administrativnom linijom duž jezera Gazivode. On je istakao da „Vučićeve izjave podsećaju na Miloševićev režim“.

„Za nas sredovečne, ove izjave podsećaju na kraj 80-ih, početak 90-ih godina. Ovo govori Miloševićev ministar propagande, to je isti jezik i isti pristup“, rekao je Svečlja.

Svečlja je dodao da albanski narod više nije slab kao što je bio i da Kosovo nije okupirano.

„Albanski narod nije više slab, a Kosovo nije okupirano kao tada. Mi smo nezavisna država i imamo institucije koje su spremne da budu gospodari svoje zemlje i imamo najbolje saveznike u toj nameri“, izjavio je on.

Svečlja je naglasio da se na Kosovu ne primenjuje nasilje nad srpskim narodom.

„Niko nije primenio nasilje nad srpskim narodom na Kosovu, oni su građani Kosova. Umorni su od kriminala i gangstera na severu. Ne postoji slučaj da je kosovska policija tukla i vređala nekog građanina tamo. Ne postoji zabrana da Kosovska policija funkcioniše u četiri opštine na severu. To čujem samo od Vučića i Petkovića. Nije tačno da na sever ne mogu da idu specijalizovane snage, posebno se pojačavamo granično“, naveo je kosovski ministar.

On je juče na Fejsbuku napisao da je Kosovska policija započela redovno patroliranje administrativnom linijom sa Srbijom, kao i čitavog područja jezera Gazivode. 

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je nakon toga istakao da Albanci pokušavaju tihu okupaciju severa Kosova.

Izvor :
Kosovo online, Gazeta expres