Site icon Medija centar

Kancelarija za KiM: Četvorica Albanaca napala srpskog dečaka u Suvom Dolu

Dečak Lazar M. (15) pretučen je jutros od strane četiri starija Albanca u etnički mešovitom naselju Suvi Do kod Kosovske Mitrovice, saopštila je Kancelarija za Kosovo i Metohiju.

„On je krenuo od kuće jutros peške, kada su mu iz automobila u pokretu dobacivali na albanskom. Dete je sagnulo glavu što je bio znak albanskim ekstremistima da ne razume jezik i da je reč o Srbinu, pa su potom zaustavili vozilo i pretukli dečaka“.

Iz Kancelarije za KiM navode da je „dečak jutros u pratnji oca Zlatka došao u КBC Кosovska Mitrovica sa vidnim povredama glave, hematomima i ogrebotinama, kao i podlivom ispod oka, a prema njegovim rečima napadači su mu zadali više udaraca i u predelu grudnog koša i stomaka. Urađena mu je kompletna dijagnostika i otpušten je na kućno lečenje“.

Direktor Кancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković je razgovarao sa ocem povređenog dečaka i pružio mu podršku i ponudio pomoć.

„Posle napada na srpske mladiće u Štrpcu i Кlokotu, još jedno srpsko dete našlo se na meti albanskih huligana i ekstremista. Do napada dolazi na mestu gde su stacionirani pripadnici Кurtijeve Кosovske policije, zbog navodne ’ugroženosti Albanaca’ u mešovitim sredinama. Istina je očigledno da je njihova namera da pružaju zaštitu huliganima i ekstremistima, da nekažnjeno napadaju Srbe i srpsku decu“, navodi se u saopštenju Kancelarije za KiM.

„Niko ne sme da okrene glavu od ovog napada i čitava međunarodna zajednica mora da pogleda Lazara u oči i objasni mu zbog čega je napadnut na svom kućnom pragu. Ovde ne sme biti mesta relativizaciji napada, jer je Lazar napadnut samo i isključivo zato što je Srbin“, zaključuje se u saopštenju.

Exit mobile version