Srpski opstanak: Vučić da prestane da plaši narod

Predstavnici Građanske inicijative Srpski opstanak iskazali su zabrinutost povodom najnovijeg obraćanja predsednika Srbije Aleksandra Vučića kojim, kako navode ulivanja strah srpskom stanovništvu na Kosovu.

Srpski opstanak poručuje Vučiću da „prestane da pokušava“ da plaši narod jer, kako ističu, na KiM su sada „ostali da žive samo oni neustrašivi koje njegov režim zajedno sa Srpskom listom nije mogao da protera“.

U saopštenju ističu da je predsednik Aleksandar Vučić danas pokazao da postoji prećutni sporazum između njega i kosovskog premijera Aljbina Kurtija, te da on je dokazao i da „svojski uživa u tome da plaši narod svojim nastupima“.

„Narod je dovoljno preplašen aktuelnom situacijom i nepotrebno je dodatno ulivati strah, stvarati nepoverenje i zastrašivati preostali srpski narod. Smatramo da je predsedniku jasno da sever Kosova i Metohije više ne može da upotrebljava kao svoj teatar. Stoga, on je pribegao strahovitim nastupima u kojima ne govori ništa konkretno, pa tako ni današnja konferencija za medije nije nikakav izuzetak“, navode iz Srpskog opstanka.

Izvor :
RTV KIM