Srpski nacionalni forum: Svim sredstvima zaustaviti dalju izdaju

Srpski nacionalni forum „najenergičnije“ osuđuje predsednika Srbije Aleksandra Vučića zbog, kako navode, „izdaje nacionalnih interesa, kršenja Ustava, uzurpacije nadležnosti, kao i neviđene manipulacije i ponižavanja Srbije i Srba sa Kosova i Metohije“.

Poručuju da je priznavanje dokumenata koje izdaju kosovske vlasti od strane Republike Srbije, „još jedan kamen u temelju učvršćivanja nezavisnosti Kosova“.

„Po istom scenariju, kao i prilikom prethodnog sprovođenja delova Briselskog sporazuma, Aleksandar Vučić je i ovoga puta uz spinovanje i neviđene manipulacije, pritisnut do zida priznao, ono u što se pre toga zaklinjao, da nikada neće učiniti“, smatraju iz SNF-a.

Pitaju i „šta je to Vučićeva diplomatija grandiozno učinila“.

„Srbi sa Kosova i Metohije će moći sa srpskim ličnim kartama u Srbiju, kao što su i mogli dosad, Albanci će moći u Srbiju s kosovskim ličnim kartama, kao što nisu mogli dosad!. Pokvareno i sramno!“, ocenili su.

SNF ocenjuje da je pre samo dvadesetak dana Vučić bezbednosnu situaciju na Kosovu i Metohiji i oko njega, „doveo do usijanja, navodno braneći interese Srbije i Srba na KiM“.

„Strah i traume, koje je Vučić stvarao takvim njegovim ponašanjem, naneli su nenanoknadivu štetu kosovskometohijskim Srbima. Nakon svih takvih njegovih poteza na KiM je manje na stotine Srba, koji zbog beznađa koje on stvara, traže spas odlazeći sa svojih vekovnih ognjišta“, naznačili su u reakciji.

Kažu da je tako bilo i kada je Vučić govorio da „na Kosovu nemamo ništa“, da „u Čaglavici, Bresju i Kosovu Polju nema Srba“, da je on „oduvek za razgraničenje na Kosovu“…

SNF smatra i da ne bi trebalo očekivati drugačije ponašanje „svemogućeg predsednika“ i povodom registarskih tablica.

Tvrde da je Vučić, prihvatajući reciprocitet, eliminisao Srbiju sa Kosova i Metohije i pristao da se na grb i zastavu Republike Srbije stavljaju nalepnice.

„I ovog puta će prihvatajući reciprocitet pristati da se Srbijom i kroz Srbiju javno i otvoreno promovišu zastava i grb tzv. Republike Kosovo!? Ako je to stvar pragmatike, što to nije učinjeno ranije, bez pompe i zastrašivanja naroda, bez nesagledivih posledica i bez jalove ‘pobede diplomatije Aleksandra Vučića’“, navode iz ovog Foruma.

Nažalost, dodaju, nema ozbiljnog otpora „neviđenoj rasprodaji srpskih nacionalnih i državnih interesa“.

„I vrh SPC ćuti. Zašto? Da li je moguće da je za nju važnije da se oglasi i podrži predsednika i njegov stav o Europrajdu!? A šta je sa Kosovom i Metohijom, gde je na delu najotvorenija rasprodaja srpskih interesa, pa i crkvenih!? Neverovatno!!!“, dodaje se u reakciji.

Kaže da odgovor na pitanje „zašto je tako moralo da bude i zašto će se tako i nastaviti“, treba da da „normalna Srbija, narod, institucije… I to što pre“.

„Ovog prevaranta i manipulanta treba hitno zaustaviti svim raspoloživim pravnim i političkim sredstvima. Ako već nije kasno!“, ocenili su iz Srpskog nacionalnog foruma.

Izvor :
SNF saopštenje